Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
Zoeken in Voedingstesten.nl via Google
 
 
 
 

In deze twee tabellen een kort overzicht van bronnen en functies van vitaminen. Voor algemene informatie: Vitaminen.

Vitamine

Belangrijke bronnen (in willekeurige volgorde)
A Worteltjes, groene bladgroente, lever, melk, ei en margarine.
B1 Volkorenbrood, vlees, melk, groenten en gist.
B2 Melk, vlees, brood, groene bladgroente, gist en lever.
B3 Vlees, vis, groenten, volkorenbrood en zilvervliesrijst.
B5 Volkorenbrood, peulvruchten, eieren, vlees, groene groenten.
B6 Volkorenbrood, vlees, vis, melk, kaas en gist.
B8 Vlees, vis, melk, eieren, peulvruchten en gist.
B11 Bladgroeten, vlees, brood, melk en eieren.
B12 Vlees, vis, melk en eieren.
C Fruit, groenten en aardappelen.
D Vette vis, margarine, eieren, margarine en zonlicht.
E Zonnebloemolie, margarine, bladgroenten, volkorenbrood en noten.
K Groene bladgroenten en margarine.

Vitamine

Belangrijkste functie's

A Ogen, huid, haar en tandvlees.
B1 Koolhydraatverbranding.
B2 Huid, haren en koolhydraatverbranding.
B3 Zenuwstelsel en koolhydraatverbranding.
B5 Koolhydraat- en vetverbranding.
B6 Eiwittenstofwisseling.
B8 Productie van energie. Vorming van huid, haar en nagels.
B11 Rode bloedcellenaanleg, hersenenruggenmerg en groei lichaam.
B12 Rode bloedcellen en zenuwstelsel.
C Veel processen, wondgenezing, weerstand en opname ijzer.
D Opname calcium uit voeding, botten en skelet.
E Bescherming spieren, hart, bloedvaten en rode bloedcellen.
K Bloedstolling.

 
 
Aangepast zoeken
 
 
 
 
Start: December 2010  Laatst gewijzigd op: